ЗА ИНСПРЕС

1989
1989

Инспрес ООД е създадена през 1989 година в град Пловдив и е една от първите частни фирми в България.

След 11-годишна произвoдствена дейност в сътрудничество с немски компании като “Стратик”, “Луфтханза” и Самсонайт с промяната на икономически условия в България се създават благоприятни предпоставки фирмата да промени своя профил и да постави началото на внос и търговия с професионална козметика.

2000
2000

2000 г.

Фирмата получава изключителните права за единствен вносител на козметиката за коса на марка SCHWARZKOPF PROFESSIONAL

2004
2004

2004 г.

Фирмата става единствен вносител на немската марка за професионални четки за изсушаване и аксесоари за фризьори с марката KELLER   Паралелно с търговската си дейност, фирмата подпомага и професионалното развитие на своите партньори.   Два пъти годишно организира обучение на 50 топ фризьори в Академия Шварцкопф във Виена, Австрия, където се представя модната линия „Есеншъл Лукс”. На фризьорите се предоставя възможност да работят в интерактивна среда и в пряк контакт със известни стилисти.   Организира разнообразни семинари и обучения на територията на България, които се водят от фризьор – консултанти на фирмата – квалифицирани треньори на Шварцкопф.   Кани известния треньор на Шварцкопф Професионал и официален стилист на „Мис Австрия” Дитер Кайзер два пъти годишно да представя новата модна линия „Есеншъл Лукс” Семинарите се посещават от близо 300 фризьори.

2004

2004г.

до днес Дългогодишната програма за развитие и утвърждаване на фирма ИНСПРЕС град Пловдив включва и осезателна помощ насочена към подпомагане на професионалните училища в България със специалност “фризьорство”

2004

2004г.

Извърши ОСНОВЕН РЕМОНТ на базата по практика в учебните центрове на:   ПГ “Ана Май” в гр. Пловдив   ОБЗАВЕДЕ БАЗИТЕ по практика в:   ПГ “Ана Май” в гр. Пловдив

2004

2004г.

В подкрепа на добрите си намерения за създаване на по-добри условия за развиването на професионални навици в бъдещите фризьори, фирма ИНСПРЕС даде нови две насоки в работата си с подрастващите:   – организира 3 национални състезания в периода 2004 – 2006 г. с участието на всички професионални училища в България, с профил – фризьорство. След 2006 г. националните конкурси се провеждаха от Министерството на образованието и неговите поделения. – предоставя възможност на учениците безплатно да посещават всички професионални семинари организирани от фирмата на територията на Пловдив   С предимство и безплатно кани на семинарите всички преподаватели от професионалните гимназии в България с профил „фризьорство”.   Редовно поддържа информираност за модните тенденции и новости сред преподавателите по фризьорство от професионалните гимназии в България, като изпраща безплатно методически материали, DVD, Stepbystep и списания.

2005
2005

2005 г.

Извърши ОСНОВЕН РЕМОНТ на базата по практика в учебните центрове на: ПГ “Недка Иван Лазарова” гр. Русе  

2006
2006

2006 г.

Извърши ОСНОВЕН РЕМОНТ на базата по практика в учебните центрове на: ПГ в гр. Велико Търново ОБЗАВЕДЕ БАЗИТЕ по практика в: ПГ в гр. Велико Търново

2006

2006г.

Фирмата става единствен вносител на професионалните италиански козметични продукти HOLIDAY – кола маски, апарати и аксесоари за епилация.

2007
2007

2007 г.

ОБЗАВЕДЕ БАЗИТЕ по практика в: за козметика на учебния център към ПГ “Ана Май” в гр. Пловдив

2007

2007 г.

Пилотен проект на Академия Шварцкопф за Европа и бившите съветски републики, който започва за първи път в България – двугодишното обучение на 12 фризьори от България, избрани сред най-добрите партньори на фирмата. За преподавател е поканен известния стилист и треньор на Шварцкопф Професионал Дитер Кайзер от Виена, Австрия. Завършилите фризьори получиха дипломи и квалификацията „Треньор на Шварцкопф”.

2008
2008

2008 г.

Инспрес получава правата за единствен вносител на професионалната френска козметика за лице и тяло ALGOLOGIE.

2008

2008 -2010 г.

Фирма ИНСПРЕС съвместно с директора на Професионална Гимназия “Ана Май” в град Пловдив г-жа Найденова поставят началото на ново сътрудничество. Стартира се ускорена програма за подготовка на екип от 12 бъдещи фризьори –ученици на училището от 10-ти и 11-ти клас с единствена цел да им се осигури сцена за изява и мотивация за бъдещото им професионално израстване. С помощта на фризьор –консултанти на фирмата и учителите от пловдивската професионална гимназия този млад и надежден екип има реалните възможности да достигне до самите върхове на професията.

2009
2009

2009 г.

Фирма ИНСПРЕС ООД става основен вносител на професионалната марка INDOLA – козметика за коса, дъщерната фирма на Шварцкопф Професионал.   За първи път фирмата участва в „Панорама на професионалното образование – МОН 2009”, организирано от Министерството на образованието и науката във Велико Търново. Награда за положените грижи към подрастващите професионалисти бе получената Грамота за принос в професионалното образование, връчена от Министерството на образованието и науката.

2010
2010

2010 г.

През месец април фирмата открива АSK Академия Шварцкопф в гр. Пловдив, в който се провеждат курсове по фризьорство, козметика, маникюр и мениджмънт. Към Академията е представителният фризьорски и козметичен център на фирмата, в който клиентите ще намерят всички марки, които внася фирмата ни.